Život u tesnim cipelama

19.maj 2015

Život u tesnim cipelama

Glumci iz Sivca su se u predstavi bavili našom aktualnom tematikom

Glumci iz Sivca su izveli predstavu sa aktualnom tematikom 

POZORIŠNA HRONIKA 53. SUSRETA AMATERSKIH POZORIŠNIH DRUŠTAVA VOJVODINE U STAROJ PAZOVI

U okviru 53. Susreta amaterskih pozorišnih društava Vojvodine sinoć je izvedena tragikomedija Dušana Kovačevića „Život u tesnim cipelama“ u režiji Ane Ilić a u izvođenju glumaca Doma kulture iz Sivca.

Ova tragikomedija govori o radnicima – štrajkačima u fabrici obuće, koji su posle privatizacije kao kompenzaciju dobili tesne cipele. Radnici u fabrici štrajkuju glađu u koju dolazi tv ekipa, da bi na osnovu surove realnosti snimila rijaliti program.

Žiri publike je za glumca večeri proglasio Milorada Mišu Stijepovića, koji je igrao lik Veselog. Stručni žiri je pohvalio glumačka ostvarenja, ali izneo je i primedbe na dužinu trajanja predstave.

Ana Lešćan

 

 

 

 

A. LEŠŤANOVÁ
A. LEŠŤANOVÁ

ANA LEŠĆAN (1968) U nedeljniku „Hlas ljudu“ kao novinarka – dopisnica iz Stare Pazove radi skoro dvadeset godina. Uspešno je završila dva stručna seminara iz žurnalistike – 1999. godine novinarsku školu u organizaciji Društva novinara Srbije, kao i 2014. godine Letnju školu žurnalistike Katedre žurnalistike Filozofskog fakulteta Univerziteta Komenskog u Bratislavi. Kontakt: lestanova@hl.rs