Boris Miljković o prepoznatljivosti Kovačice i brendiranju Banata

18.avg 2016

Boris Miljković o prepoznatljivosti Kovačice i brendiranju Banata

Koautor nekada kultne TV emisije Rokenroler Boris Miljković kreator je petominutnog izuzetnog ostvarenja – reklamnog turističkog filma o opštini Kovačica pod nazivom “Jedinstvena zemlja nadomak nas”.

Poznati i priznati reditelj je za RTV OK izjavio da je otprilike desetak  godina potrebno da se stvori imidž regiona kao što Banat u prepoznatljiv brend koji donosi profit. umetnički direktor iz Beograda Smatra da puno toga zavisi od ulaganja, ko ulaže i kome je stalo.

Miljković navodi primer Istre kao primorskog regiona u Hrvatskoj – koja je brzo uspela da brendira teritoriju s jedne i celu turističku ponudu s druge strane – od istorijsko značajnih kupališta i letovališta preko izvanredne gastronomske i enološke ponude – pošto “pola Evrope dolazi na ta mesta da proba kulinarsku ponudu i vina Istre”, pa sve do  bogatog sadržaja kulturnih dešavanja počev od Motovunskog filmskog festivala, džez festivalom u Grožnjanu – snažnom celokupnom ponudom.

No url attribute defined!

Kreativni direktor Miljković tvrdi da je opština Kovačica ne samo zemlja nedaleko  Beograda, već i – kontinet nedaleko prestonice Srbije i Balkana posebno ističući kao primere kuće – Muzej Martina Jonaša i Galeriju naivne umetnosti.

Kao umetnički direktor Javnog servisa Radio-televizije Srbije Boris Miljković ima prepoznatljiv rukopis: njegov moto je atraktivno, a opet izvodljivo, kreativno a ne prenatrpano.

Jedan od najpoznatijih srpskih dizajnera dve od najboljih reklamnih agencija u Srbiji odgovara i da li je za uspešnu organizaciju nekog događaja potrebna kako mašta tako i profesionalizam, kao i da li je iskrenost ponekad najbolji spektakl. Sve ove tri stvari – mašta, profesionalizam i iskrenost – su deo jedne priče: moramo biti profesionalci kao švajcarski sat – od ujutru do uveče – obavljati sve u cilju sprovodjanja jedne ideje, i moramo u tome biti lični i iskreni jer je to ono što će nas razlikovati od drugih.

                                                                                                          Jan Špringel

izvor: RTV OK

JÁN ŠPRINGEĽ
JÁN ŠPRINGEĽ

JAN ŠPRINGELJ (1964), novinar RTV OK Kovačica, autor emisije OK Sport i Pitanjem ka odgovoru. Tvorac radijskog dokumentarnog priloga o Dr Janu Buliku (Radio Kovačica, 1990.), izložbe o Dr Buliku (Muzej Vojvodine, 1992.), dokumentarnih filmova Fudbalska Kovačica (TV Novi Sad, 1995.) i Nasleđe očeva (TV Kovačica, 2014.), Rečnika kovačičkog dijalekta (Bratislava, 2004.). Saradnik dnevnika Šport Bratislava od 1995. godine. Komentator direktnih prenosa FK „Dolina“ iz Padine (TV Kovačica 2014). Dobitnik je novinarske nagrade Asocijacije slovačkih novinara (2012), dopisničkih nagrada „Hlas ljudu“ (2010. i 2012. g.), kao i književnih za eseje (Ministarstvo za ljudska prava SCG 2003. g. i MZ Bratislava Rača 2010. g.).