Konferencija o manjinskim medijima

16.apr 2015

Konferencija o manjinskim medijima

konf-med-studio MU novosadskom studiju M danas je počela dvodnevna konferencija posvećena manjinskim medijima „Jezici digitalne budućnosti – Manjinski jezici u novom medijskom okruženju“. Konferencija protiče u organizaciji Misije OEBS u Srbiji i Radio Televizije Vojvodine a na teme primene novih medijskih zakona, pozicije Saveta nacionalnih manjina, getoizacije itd.  govoriće brojni novinari, odgovorni urednici, medijski eksperti.

Učesnici uvodnog panela bili su Gordana Janković, šefica Odeljenja za  medije Misije OEBS, Saša Mirković, državni sekretar u Ministarstvu kulture  i informisanja R. Srbije, Slaviša Grujć, pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje AP Vojvodine i Srđan Mihajilović, generalni direktor RTV Vojvodine. Kako su na početku istakli cilj ove konferencije biće pre svega istražiti na koji način će medijski zakoni i digitalizacija uticati na medije na jezicima nacionalnih zajednica u Srbiji.

Jasmina Panjik

J. PÁNIKOVÁ
J. PÁNIKOVÁ

JASMINA PANJIK (1984) Sa redakcijom „Hlas ljudu“ je 2010. godine najpre počela da sarađuje kao spoljna saradnica a kasnije je zaposlena na mestu novinar – dopisnik. Od januara 2018. odgovorna je urednica omladinskog časopisa "Vzlet". Predmet njenog interesovanja su socijalne teme, odn. problemi marginalizovanih grupa ljudi. Kontakt: panikova@hl.rs