Uspeh staropazovačkih pozorišta na Smotri amaterskih pozorišta Srema

18.apr 2015

Uspeh staropazovačkih pozorišta na Smotri amaterskih pozorišta Srema

Predstava Večera budala (foto: A. Bako)

Predstava Večera budala (foto: A. Bako)

Ovogodišnja 43. smotra amaterskih pozorišta Srema je bila od 4. do 13. aprila u Irigu. Na njoj je učestvovalo sedam predstava i to iz Inđije, Šida, Pećinaca, Stare Pazove i Iriga.

Selektor ove regionalne pozorišne smotre Miodrag Momčilović, glumas SNP iz Novog Sada je predložio četiri predstave za dodatnu selekciju za Smotru amaterskih pozorišta Vojvodine koja se tradicionalno organizuje u maju u Staroj Pazovi. Predložio je predstave za koje je smatrao da zavređuju da se nađu u pokrajinskoj selekciji: Večera budala u izvedbi pozorišne sekcie KUD “Branko Radičević” iz Stare Pazove, Živi bič  u izvedbi Slovačkog pozorišta “VHV” Stara Pazova, kao i predstavu Cigani Amatreskog pozorišta “Branislav Nušić” iz Šida i predstavu  Branka u izvedbi KUD “Zmaj” iz Iriga.

Na ovoj smotri su pazovački glumci i reditelji bili uspešni, jer su im dodeljene i diplome. Tako je Aleksandar Bako dobio diplomu za najbolju režiju (Večera budala), diploma za dramatizaciju je pripala Anjički Balaž (Živi bič) a prema odluci selektora Momičilovića Zdenko Kožik je zaslužio diplomu za najbolji scenski pokret (Živi bič).

Ana Lešćan

A. LEŠŤANOVÁ
A. LEŠŤANOVÁ

ANA LEŠĆAN (1968) U nedeljniku „Hlas ljudu“ kao novinarka – dopisnica iz Stare Pazove radi skoro dvadeset godina. Uspešno je završila dva stručna seminara iz žurnalistike – 1999. godine novinarsku školu u organizaciji Društva novinara Srbije, kao i 2014. godine Letnju školu žurnalistike Katedre žurnalistike Filozofskog fakulteta Univerziteta Komenskog u Bratislavi. Kontakt: lestanova@hl.rs