U Aradcu konačno nova fiskulturna sala

18.nov 2015

U Aradcu konačno nova fiskulturna sala

47Telocvicna1Juče su u O. Š. „Bratstvo“ u Aradcu svečano otvorili novu fiskulturnu salu, za koju se bez dileme može reći da liči na pravu sportsku dvoranu. Salu su otvorili gradonačenik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor škole Dragan Valeri.

Kako je u govoru napomenuo direktor škole učenici i stanovnici Aradca su na ovaj trenutak čekali od 1979. godine, kad je bila izgrađena nova školska zgrada. „U početku nismo imali mogućnosti a nedostajalo je i hrabrosti otpočeti ovakav projekat,“ napomenuo je direktor Valeri.

47Telocvicna3Gradnja ovog objekta je otpočela 2011. godine a pratili su je brojni problemi, koji su, srećom, nakon nekoliko godina savladani. Grad Zrenjanin je za ovu namenu izdvojio 40 miliona dinara a sredstva za opremu sale su pribavljena i kroz Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Ambasadu Slovačke republike u Srbiji, kao i fond Slovak aid.

Ovom prilikom su učenici pripremili priredbu na slovačkom i srpskom jeziku, dok su nakon svečanog otvaranja prisutnim pokazali koje sve mogućnosti nudi nova fiskulturna sala.

Vladimir Huđec

V. HUDEC
V. HUDEC

VLADIMIR HUĐEC (1957) Sa nedeljnikom „Hlas ljudu“ je počeo da sarađuje 1979. godine. Svoj prvi članak je napisao za omladinski časopis „Vzlet“. Kao novinar – dopisnik zaposlio se 1988. godine a na ovom poslu radi do danas. Redovno prati i piše o dešavanjima u rodnoj Hajdučici, kao i o društveno-političkom i privrednom životu u opštini Plandište. U svojim tekstovima o životu u banatskih slovačkim selima prevashodno je usmeren na uslove života, odn. komunalne probleme, ali prati i (poljo)privredna dešavanja, kao i kulturna, crkvena i sportska. Kontakt: hudec@hl.rs