Prvi KISS ROCK FEST u Kisaču

17.avg 2018

Prvi KISS ROCK FEST u Kisaču

Kisač postaje prepoznatljiv kao selo u kome se rok muzika voli, neguje i promoviše od malih nogu. Postaje čuven po dobroj rok muzici, sjajnim muzičarima i još boljoj atmosferi.

Tako će i 1. septembra 2018 na bini na pomoćnom terenu FK „Tatra“ svoje umeće pokazati i mladi i stari, i čuveni i početnici, ali svi ujedinjeni u jednom cilju, da se zvuci rok-a daleko čuju. Kiss Rok Fest je festival, koji se po prvi put održava sa ciljem da promoviše rok muziku okupljajući mlađu i stariju generaciju ljubitelja ovog muzičkog pravca.

Par dana je ostalo do kraja konkursa za rok zvezdice

Festival je takmičarskog i revijalnog karaktera. Takmičarski deo je namenjen upravo najmlađim kreativcima i ljubiteljima rok muzike, koji žele svoj rad da prikažu kako stručnom žiriju, tako i publici. Konkurs za prijavu traje do  20. avgusta i prijave se vrše putem fejsbuk društvene mreže na stranici festivala kissrockfest. Pravo na učešće imaju mladi kreativci , kako vokalno instumentalni solisti, tako  i  grupe, uzrasta od 10 do 15 godina.

Revijalni deo okupiće kako mlade nade naše rok scene grupe Nemir, Fet Red i Bez rikverca a tu su i rok veterani grupa Pečat. Razlog više zašto će Kisač postati krajnje odredište ljubiteljima rok muzike biće nastup jedne od najboljih grupa naše muzičke scene – grupe VAN GOG.

U okviru festivala održava se manifestacija Bike rock village u saradnji sa MK Kisachcrows.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, a partneri na projektu su Fondacija NOVI SAD 2021 i Omladinska prestonica kulture – OPENS 2019.

E. ŠRANKOVÁ
E. ŠRANKOVÁ

ELENA ŠRANKA (1958) U redakciji „Hlas ljudu“ kao novinarka radi od 1982. godine. Udata, majka jedne ćerke. Kontakt: srankova@hl.rs