Gitarijada Vojvodine: Samo par dana za prijavu

25.maj 2018

Gitarijada Vojvodine: Samo par dana za prijavu

Gitarijada Vojvodine biće održana, četvrtu godinu zaredom, u Kisaču na pomoćnom terenu FK „Tatra“, od 29. juna do 1. jula 2018. godine. Festival je delom takmičarskog, a delom revijalnog karaktera.

Demo bendovi čine srž festivala. Konkurs za tamičarske bendove je otvoren još par dana, preciznije, do 1. juna 2018. godine. Prijave za učešće na konkursu popunjavaju se isključivo elektronskim putem. Dodatne informacije mogu se pronaći na sajtu Gitarijade Vojvodine.

Gitarijada Vojvodine kao i prethodnih godina ulaže napore u razvoj rok muzičke scene u zemlji i šire. Naime, potrebno je da svaki bend nakon izvršene prijave na svojoj fejsbuk stranici postavi status : „Prijavili smo se na Gitarijadu Vojvodine, glasaj za nas!“, te da taguje stranicu Gitarijade Vojvodine. Na stranici festivala u periodu od 25. maja do 10. juna 2018. godine biće postavljeni promo spotovi prijavljenih bendova i demo bend sa najviše lajkova promo spota obezbediće sebi direktno učešće u takmičarskom delu festivala. Stručni žiri će kao prethodnih godina imati težak posao i od prijavljenih izabrati najbolje koji će se takmičiti za značajne nagrade.

U revijalnom delu festivala nastupiće najznačajnija imena sa naše rok muzičke scene poput Van Gog-a i Riblje čorbe, a sjajna uvertira biće i Achtung bend iz Novog Sada i Apricot brew.

„ Svake godine dodatnim segmentima unapređujemo festival, pa tako i ove godine uvodimo novinu koja se odnosi na produžetak trajanja festivala, odnosno treći dan koji će biti posvećen promociji multikulturalnosti, odnosno nastupima rok bendova iz Vojvodine “ – istakla je organizator festivala Milana Arnjaš.

Poktrovitelj festivala kao i prethodnih godina je Grad Novi Sad, a podršku je pružio i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Medijski pokrovitelj i ove godine je Radio televizija Vojvodine koja je kao i prethodnih godina obezbedila prvu nagradu. Sponzor festivala je pivara Calberg.

 

E. ŠRANKOVÁ
E. ŠRANKOVÁ

ELENA ŠRANKA (1958) U redakciji „Hlas ljudu“ kao novinarka radi od 1982. godine. Udata, majka jedne ćerke. Kontakt: srankova@hl.rs