KONKURS ZA NAGRADU “ANA NJEMOGOVA KOLAROVA”

4.maj 2016

KONKURS ZA NAGRADU “ANA NJEMOGOVA KOLAROVA”

Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine je raspisao konkurs za najbolji medijski produkt o slovačkoj nacionalnoj manjini u Srbiji.

Konkurs za dodelu nagrade “Ana Njemogova Kolarova” će trajati do 15. jula 2016. Nagrada se dodeljuje za novinarski prilog (štampa, radio, TV, internet) koji se bavi životom slovačke nacionalnosti u Vojvodini. Uslov je, da je rad bio objavljen u medijima u protekloj godini (od 01. avgusta 2015. do 15. jula 2016.) na bilo kom jeziku osim na slovačkom. Pravilnik o dodeli nagrade, kao i prijava na konkurs se nalazi na sajtu Nacionalnog saveta.

ank

Ana Njemogova-Kolarova (Padina, 1951 – Bratislava, 2008) je bila rediteljka, književnica i novinarka, urednica dečije redakcije i glavni urednik redakcije umetničkih programa Radio-televizije Vojvodine. Autor je je radijskih i pozorišnih komada za decu, a njena dela su emitovali na Radio Novi Sad, Radio Beograd, Radio Sarajevo i Radio Skoplje. Život i karijeru je, devedesetih godina prošlog veka nastavila u Slovačkoj Republici. Za svoje dokumentarno i filmsko stvaralaštvo (scenario i režija) je dobila brojne nagrade na međunarodnim festivalima, poput filmskog festivala u Montrealu (Kanada) ili festivala kratkog filma u Sijeni (Italija).

(Hlas ljudu)

HLAS ĽUDU
HLAS ĽUDU

NOVINSKO-IZDAVAČKA USTANOVA “HLAS LJUDU” 21000 Novi Sad, Bulevar oslobođenja 81/5, e-mail: nvu@hl.rs