Nagrade za najuspešnije učenike i studente romske nacionalne zajednice

21.apr 2015

Nagrade za najuspešnije učenike i studente romske nacionalne zajednice

Momenat sa dodele nagrada

Momenat sa dodele nagrada

U ponedeljak 20. aprila u prostorijama SO Stara Pazova održala se mala svečanost na kojoj su nagrađena 22 najuspešnija učenika i studenta romske nacionalne zajednice sa prostora opštine.

Nagrade – čekove u vrednosti od 5.000 dinara za učenike osnovnih škola i 10.000 dinara za studente, uspešnim mladim Romima uručio je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova. Prema rečima Aleksandra Balinovića, koordinatora opštinske Kancelarije za inkluziju Roma, lokalna samouprava brine o pripadnicima romske populacije tokom cele godine, ne samo uoči Svetskog dana Roma (8. april).

Najuspešniji učenici i studenti

Najuspešniji učenici i studenti

Svečanosti je prisustvovao i Željko Šolaja, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti, kulturu i informisanje opštine Stara Pazova. Tom prilikom je istakao da pripadnici romske populacije aktivno učestvuju u mnogim kulturnim dešavanjima, koja su od interesa za opštinu Stara Pazova, kao i da su jako uspešni u pisanju i realizaciji mnogih projekata.

Ana Lešćan

 

A. LEŠŤANOVÁ
A. LEŠŤANOVÁ

ANA LEŠĆAN (1968) U nedeljniku „Hlas ljudu“ kao novinarka – dopisnica iz Stare Pazove radi skoro dvadeset godina. Uspešno je završila dva stručna seminara iz žurnalistike – 1999. godine novinarsku školu u organizaciji Društva novinara Srbije, kao i 2014. godine Letnju školu žurnalistike Katedre žurnalistike Filozofskog fakulteta Univerziteta Komenskog u Bratislavi. Kontakt: lestanova@hl.rs