Veliki požar u Kovačici

29.jul 2016

Veliki požar u Kovačici

Foto: Stevan Lenhart

Foto: Stevan Lenhart

Srećom niko nije nastradao u velikom požaru koji je juče zahvatio proizvodni pogon, skladište i salon nameštaja “Padina komerca” u Kovačici. Od posekotina su lakše dva građana Kovačice.  

Požar je uništio pomenuta tri poslovna objekta od ukupno 2.200 m² u ulici JNA od broja 118 do broja 122. Prisebnošću vatrogasaca i komšija obližnje kuće spašene su od stradanja većih razmera pošto se u pomenutim poslovnim objektima nalazilo i 80 boca acetilena i oksigena, kao i 90 plinskih boca koji su vatrogasaci i građani pomerili iz opasne zone.

U likvidaciji požara učestvovalo je 10 vozila: iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica po jedna iz Kovačice i Opova i četiri iz Pančeva a iz Dobrovoljačkih-vatrogasnih društava po jedno vozilo iz Debeljače, Padine, Crepaje i Uzdina, – rekao je za program Radio-televizije Kovačica komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice u Kovačici Vlada Mađarev.

Foto: Stevan Lenhart

Foto: Stevan Lenhart

Likvidacija požara trajala je do 3 sata ujutro a do prepodnevnih sati trajalo je tzv. dežurstvo sa jednim vozilom. Prema rečima komandira Vatrogasno-spasilačke brigade u Pančevu Bore Majkića žar bi trebalo da bude ugašen danas u ranim poslepodnevnim satima.

Povodom ovog slučaja je danas ujutro zasedao Štab za vanredne situacije Opštine Kovačica.

Dojava o požaru primljena je u VSJ Kovačica 28. jula u 19. sati i 20. minuta a prvo vozilo profesionalnih vatrogasaca iz Kovačice bilo je na licu mesta za jedan minut.

Uzrok i poreklo vatre se ispituju. Vlasnik “Padina komerca” Pavel Štaub je u izjavi za medije rekao da sumnja da je požar podmetnut.

                                                                                                          Jan  Špringel

(RTV OK)

JÁN ŠPRINGEĽ
JÁN ŠPRINGEĽ

JAN ŠPRINGELJ (1964), novinar RTV OK Kovačica, autor emisije OK Sport i Pitanjem ka odgovoru. Tvorac radijskog dokumentarnog priloga o Dr Janu Buliku (Radio Kovačica, 1990.), izložbe o Dr Buliku (Muzej Vojvodine, 1992.), dokumentarnih filmova Fudbalska Kovačica (TV Novi Sad, 1995.) i Nasleđe očeva (TV Kovačica, 2014.), Rečnika kovačičkog dijalekta (Bratislava, 2004.). Saradnik dnevnika Šport Bratislava od 1995. godine. Komentator direktnih prenosa FK „Dolina“ iz Padine (TV Kovačica 2014). Dobitnik je novinarske nagrade Asocijacije slovačkih novinara (2012), dopisničkih nagrada „Hlas ljudu“ (2010. i 2012. g.), kao i književnih za eseje (Ministarstvo za ljudska prava SCG 2003. g. i MZ Bratislava Rača 2010. g.).