Kiss rock fest

29.avg 2018

Kiss rock fest

Juče je održana konferencija za štampu povodom predstavljanja KISS ROK FEST-a koji će se po prvi put održati u Kisaču, na pomoćnom terenu FK Tatra 1.septembra 2018. godine. Rečeno je da će ovogodišnji program biti usmeren na promociju mladih rok bendova, rok zvezdica ali i da će publika uživati u dobro poznatim pesmama simbola rok muzike.

Revijalni deo okupiće kako mlade nade naše rok scene grupe Nemir, Fet Red i Bez rikverca, tu su i rok veterani grupa Pečat, a razlog zašto će Kisač postati krajnje odredište ljubiteljima rok muzike biće nastup jedne od najboljih grupa naše muzičke scene – grupe VAN GOGH.

U okviru festivala održava se manifestacija Bike rock village u saradnji sa MK Kisachcrows.
Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, a partneri na projektu su Fondacija NOVI SAD 2021. Ispred fondacije Lazar Jovanov, menadžer umetničkog programa je prvenstveno ukazao na značaj održavanja festivala van centra Novog Sada,kao i o novoj platformi KALEIDOSKOP u okviru koje se održava i KISS ROK FEST.
Podršku projektu pruža i Omladinska prestonica kulture, a Vukašin Gvozdenović, koordinator projekta OPENS 2019 je istakao značaj o davanju prostora mladim rokerima na festivalima, ali i o involviranju mladih sa periferije u društveni aktivizam.

Na konferenciji se obratio i Zvonimir Đukić- Đule, osnivač, gitarista i vokal grupe Van Gog koji je istakao značaj održavanja ovog festivala kako za afirmisanje mladih da se okrenu pravim vrednostima, tako i razvoju jedne sredine koja promoviše rok pravac koji nije dovoljno prisutan u medijima, a organizaciju je ocenio kao odličnu i na zavidnom nivou.
Za kraj, jedna od organizatora Milana Arnjaš je ukazala na značaj festivala koji je se ogleda u promociji rok muzike, ali značajnija je afimracija dečijeg stvaralaštva i interepretacije ovog muzičkog pravca. Kisač želimo da pozicioniramo kao mesto dobre rok muzike, mesto koje okuplja mlade i stare ljubitelje ovog pravca, ali i spaja male rok zvezdice sa velikim zvezdama.

Medijski pokrovitelj je RTV. Sponzor festivala je Calsberg Srbija. Program Kiss Rok Fest realizuje se u okviru „Kaleidoskopa kulture“ – nove velike platforme Fondacije „Novi Sad 2021″ koja povezuje umetnike, ustanove kulture, nevladine organizacije, građane tj. publiku iz Novog Sada i okoline i posetioce našeg grada.

Kiss Rock Fest

HLAS ĽUDU
HLAS ĽUDU

NOVINSKO-IZDAVAČKA USTANOVA “HLAS LJUDU” 21000 Novi Sad, Bulevar oslobođenja 81/5, e-mail: nvu@hl.rs