Miroslav Demak – nosilac Nagrade „Ana Frank“

25.maj 2016

Miroslav Demak – nosilac Nagrade „Ana Frank“

Miroslav Demak

Miroslav Demak

Slovački pisac Miroslav Demak je ovogodišnji laureat Međunarodne nagrade „Ana Frank“.

Nagradu dodeljuje makedonsko izdavaštvo Fenix, kao i Fond za kulturu i naučnu afirmaciju i prezentaciju autora za izvanredna dostignuća u književnosti za decu.

Demak je nagradu primio u ponedeljak 23. maja u okviru centralne svečanosti Akademija zahvalnosti svetim Ćirilu i Metodiju koja je održana u svečanoj sali Udruženja pisaca Srbije.

Svoje stihove su kazivali gosti iz Slovačke: Zuzana Kuglerova, Jan Tazberik i Ondrej Kalamar, kao i pisci iz drugih zemalja sa kojima Udrženje pisaca Srbije ima razvijenu saradnju.

Oto Filip

O. FILIP
O. FILIP

OTO FILIP (1954) Novinarsku karijeru je počeo u nedeljniku „Glas Podrinja“ u Šapcu, posle studija je kraće vreme radio u Dnevniku, odakle je prešao u nedeljnik „Hlas ljudu“. Počeo je kao pripravnik 1979. godine a nakon nekoliko godina je postao urednik inostrane rubrike, zatim zamenik odgovornog urednika a poslednjeg desetleća 20. veka i odgovoran urednik. Od 1992 – 1993 bio je v. d. direktor NIU „Hlas ljudu“. Zaposlen je kao urednik. Prati društvene, političke, privredne, ekološke, poljoprivredne i druge teme. Ujedno je i urednik priloga Mozaik (slov. Mozaika). Kontakt:filip@hl.rs