Novi priručnik za slovački jezik

25.nov 2015

Novi priručnik za slovački jezik

Autorky profesorky Anna Hrková a Zuzana Lenhartová pri svojej druhej príručke zo slovenského jazykaProfesorice slovačkog jezika Zuzana Lenhartova i Ana Hrkova napisale su drugo izdanje priručnika Slovački jezik kao igračka – Konceptualne mape iz slovačkog jezika. Priručnik je namenjen učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola.

„Konceptualne mape su svojom jednostavnošću i preglednošću pogodno dopunsko nastavno sredstvo tokom osnovnoškolskog obrazovanja. Iz sopstvenog iskustva preporučujemo izradu i primenu konceptualnih mapa. Prošle školske godine su učenici osmih razreda posle svake nastavne jedinice izrađivali konceptualne mape a rezultati su bili vidljivi. Imali smo odlične rezultate na završnim testovima,“ navode Lenhartova i Hrkova.

Priručnik su izdali Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine i Kulturno-prosvetna zajednica opštine Kovačica.

Anjička Halupova

A. CHALUPOVÁ
A. CHALUPOVÁ

ANJIČKA HALUPOVA (1971) Kao novinarka je počela da radi o lokalnoj radio stanici u Kovačici, kasnije je prešla na TV OK, gde je bila odgovorna urednica. Radila je nekoliko dokumentarnih filmova, emisija za decu i omladinu, članaka iz istorije Kovačice, brojnih kulturno-društvenih akcija i sl. Od 2011. godine je zaposlena u nedeljniku „Hlas ljudu“ kao novinarka – dopisnica iz Kovačice. Kontakt: chalupova@hl.rs