Istorijske promene u Opštini Kovačica: Novi predsednik opštine – Jan Husarik

30.okt 2015

Istorijske promene u Opštini Kovačica: Novi predsednik opštine – Jan Husarik

Osmočasovna sednica je donela promene posle 15 godina

Osmočasovna sednica je donela promene posle 15 godina

Na jučerašnjoj sednici opštinskog parlamenta u Kovačici većina okupljena oko Srpske napredne stranke smenila je Miroslava Krišana sa mesta predsednika Opštine Kovačica i na njegovo mesto izabrala Jana Husarika. Napominjemo da je Krišan funkciju predsednika opštine obavljao 15 godina.

Na sednici je smenjen i predsednik Skupštine opštine Jan Puškar i imenovan novi predsednik Zoran Savanov (SNS).

Osmočasovna sednica je donela radikalne promene. Od 39 odbornika 21 odbornik (članovi OO SNS, Saveza vojvođanskih Mađara, Grupe građana „Zelena jabuka“, Demokratske stranke, Slovačke stranke i Liberalno-demokratske stranke) izabrali su Jana Husarika (Grupa građana „Zelena jabuka“) za novog predsednika Opštine Kovačica. Njegov zamenik je Jan Paul (Slovačka stranka). Predsednik Skupštine opštine je Zoran Savanov (SNS) a njegov zamenik Lazar Ružić (LDP). Ka promenama je došlo i u Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja, u Opštinskoj izbornoj komisiji, Nadzornom odboru JP RTV OK itd.

Anjička Halupova

A. CHALUPOVÁ
A. CHALUPOVÁ

ANJIČKA HALUPOVA (1971) Kao novinarka je počela da radi o lokalnoj radio stanici u Kovačici, kasnije je prešla na TV OK, gde je bila odgovorna urednica. Radila je nekoliko dokumentarnih filmova, emisija za decu i omladinu, članaka iz istorije Kovačice, brojnih kulturno-društvenih akcija i sl. Od 2011. godine je zaposlena u nedeljniku „Hlas ljudu“ kao novinarka – dopisnica iz Kovačice. Kontakt: chalupova@hl.rs